Fietsenklusteam Meerwinkel knapt 7.500ste fiets op

Vrijwilligers schenken fiets aan vrijwilliger van Woonzorgcentrum Cordaan

Een belangrijke mijlpaal voor het fietsklusteam van Meerwinkel: de vrijwilligers hebben de 7.500ste fiets opgeknapt en direct gedoneerd aan Woonzorgcentrum Cordaan.

7.500 Fietsen in 10 jaar
Meerwinkel, hét kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer en omgeving, bestaat dit jaar 10 jaar. Sinds de opening is het fietsklusteam ook actief. Het enthousiaste vrijwilligersteam is opgericht en wordt aangestuurd door Hans van Gent en Hein Meijer. Het team bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. De vrijwilligers halen afgedankte fietsen op bij milieustraten van Meerlanden. De niet bruikbare fietsen worden uit elkaar gehaald voor de onderdelen. De nog bruikbare fietsen worden met deze onderdelen opgeknapt. Recycling in optima forma dus. De ‘geupcyclede’ fietsen worden verkocht in Meerwinkel.
“In tien jaar tijd hebben we met ruim 25 vrijwilligers 7.500 fietsen opgeknapt en daar zijn we best trots op,” aldus Hans van Gent en Hein Meijer. “Niet alleen hebben we zo heel veel afgedankte fietsen weer een tweede leven gegeven. Ook hebben we veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid zodat zij een arbeidsplaats in de maatschappij hebben verworven. En we hebben in totaal 180 goede doelen –van groot tot klein- met in totaal 128.276 euro kunnen ondersteunen.”

Voor vrijwilligers door vrijwilligers
Toen Woonzorgcentrum Cordaan aan Meerwinkel vroeg om een goede fiets voor hun vrijwilliger Akram Jnaid, hoefde Elisa Schouten (bedrijfsleider Meerwinkel) niet lang na te denken: “Deze jongeman fietst voor zijn vrijwilligerswerk dagelijks van Hoofddorp naar Nieuw-Vennep, dus een goede fiets is noodzakelijk. Het is mooi dat wij als Meerwinkel Akram op deze manier kunnen helpen.”

_________________________________________________________________________________
FOTO: Elisa Schouten, William Herrlinger, Hein Meijer, Marcel Klomp (Cordaan), Akram Jnaid & Hans van Gent.