Kringloop Meerwinkel nu ook online

Hoofddorp, 3 juli 2017 – Kringloop Meerwinkel, voor velen een begrip in Haarlemmermeer, verkoopt nu ook online. Sinds begin juni worden exclusieve items online aangeboden via Facebook en Marktplaats. De Hoofddorpse kringloopwinkel zet hiermee een nieuwe stap in de richting van de doelgroep, die dankzij deze nieuwe ontwikkeling is vergroot.

Tweedehands is hip

Meerwinkel, gesitueerd aan de Daalmeerstraat 9 in Hoofddorp, heeft sinds de oprichting in 2006 meegelift op het verbeterde imago van tweedehands en gebruikte spullen. Waar een kringloopwinkel een aantal jaar geleden nog een stoffig imago had, is alles wat vintage is nu hip en trendy en kun je met trots verkondigen dat je een vondst bij de kringloop gedaan hebt. Dat items nu ook online worden aangeboden, sluit aan bij deze moderne ontwikkeling.

Groter afzetgebied

Sinds begin juni is Meerwinkel gestart met het online verkopen van exclusieve items, die niet in de winkel worden verkocht. William Herrlinger, bedrijfsleider Meerwinkel: “We zijn continu bezig om te kijken hoe we onze doelgroep makkelijker kunnen bereiken. De online verkoop van bijzondere items, zoals een mooie vintage kast, bijzondere vazen of een zo goed als nieuwe trampoline, raken we op deze manier heel snel kwijt. Omdat wij ook thuisbezorgen, maken we het voor de klant heel makkelijk om iets bij Meerwinkel te kopen.”

Dit nieuwe initiatief blijkt zeer succesvol. Producten worden sneller verkocht en de kopers zijn afkomstig uit alle windstreken. “Sinds we onze ‘eyecatchers’ online aanbieden, hebben we ons afzetgebied vergroot. Zo verkochten we onder andere aan mensen uit Zutphen, Rotterdam en Wassenaar,” vertelt Herrlinger trots.

De cirkel rond

De winst die Meerwinkel maakt, vloeit terug in de samenleving door de jaarlijkse donaties aan goede doelen, die door medewerkers kunnen worden aangebracht. Onlangs kreeg de Voedselbank een cheque t.w.v. € 2.500,- uitgekeerd van Meerwinkel. Op deze manier is de cirkel rond en zijn er aan alle kanten winnaars. Mensen kunnen makkelijk van hun spullen af, deze worden opgehaald of kunnen worden afgeleverd bij Meerwinkel. Vervolgens worden deze verkocht voor een kleine prijs aan mensen die de spullen een tweede kans geven. Dit creëert banen voor participatiemedewerkers en vrijwilligers. Tenslotte wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan goede doelen die weer mooie dingen kunnen doen voor de samenleving.