Fiets naar je Werk Dag

Fiets naar je Werk Dag 28/5/2015

Op 28 mei ’15 is het nationale ‘Fiets naar je Werk Dag.’ Dat laat het fietsklusteam van Meerwinkel natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Bezoekers die 28 en 29 mei ’15 hun oude fiets inleveren bij de winkel aan de Daalmeerstraat 9 in Hoofddorp ontvangen een cadeaubon van EUR 10,-.

Voordelige en goede fietsen
Ingeleverde fietsen bij de Meerwinkel en milieustraten van Meerlanden worden naar de werkplaats van De Meerwinkel gebracht. Daar worden ze opgeknapt door een team vrijwillige fietsenmakers. Zowel de bruikbare als de onbruikbare fietsen. De bruikbare fietsen worden rijklaar gemaakt. Van de onbruikbare fietsen worden de onderdelen gebruikt. Praktisch alle onderdelen die nodig zijn komen uit de sloopfietsen. Optimale recycling dus! De opgeknapte fietsen worden verkocht in Meerwinkel. Een deel van de opbrengst is bestemd voor goede doelen en een deel is voor ontwikkeling van medewerkers. Nieuwe vrijwilligers als (leerling) fietsenmakers zijn welkom.

Meer voor Mensen
Bij Meerwinkel staan mensen centraal. De opbrengst van de winkel wordt ingezet voor de ontwikkeling van haar medewerkers en het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien biedt Meerwinkel werkplekken om werkervaring op te doen en zo door te groeien naar een baan. Met ruim 29 participatiemedewerkers en 50 vrijwilligers zet Meerwinkel zich ook in voor regionale goede doelen en activiteiten. De goede doelen wisselen en worden op voorstel van de vrijwilligers van Meerwinkel bepaald.