Medewerkers Meerwinkel en Tegenstroom

Vrijwilligers Meerwinkel richten nieuw kantoor Tegenstroom in

Vandaag (8 maart 2016) is Tegenstroom ingetrokken in haar nieuwe kantoor in De Burgemeester, het bedrijfsverzamelgebouw van Ymere aan de Burgemeester Pabstlaan. Het kantoor is ingericht door vrijwilligers van Meerwinkel. Het kringloopwarenhuis van Meerlanden heeft het meubilair gedoneerd aan het lokale energiebedrijf. Tegenstroom werkt aan een lokale energievoorziening in Haarlemmermeer. De organisatie heeft nu ruim 1.200 klanten en meer dan 8.000 zonnepanelen gelegd op daken van huurders van Ymere. Samen wekken die ruim 2 miljoen kWh schone elektriciteit op per jaar.

Vanaf de start, in maart 2014, huurde Tegenstroom twee bureaus in Enginn, de incubator aan de Taurusavenue. Langzamerhand werden twee bureaus te weinig. Hoewel Tegenstroom nog steeds wordt gerund door twee mensen, Pia en Andrea, hebben de dames regelmatig hulp van vrijwilligers. Die kunnen nu gewoon terecht aan de grote tafel die in het midden van het kantoor van 24 m2 staat.

Van de Graaf: “Pia en ik zijn heel blij met de nieuwe ruimte. Samen met Meerwinkel hebben we er een huiskamer-kantoor van gemaakt waar vrijwilligers die willen helpen, makkelijk kunnen aanschuiven. We zijn heel blij met de donatie van Meerwinkel. We zijn nog een kleine organisatie en werken zonder winstoogmerk. Geld dat we uitsparen kunnen we inzetten voor nog meer lokale energie. We kunnen weer volop aan de slag!”

”De vrijwilligers en medewerkers van Meerwinkel steunen Tegenstroom graag. We hebben veel gemeen: we zijn lokaal enorm betrokken en zetten ons in voor een betere wereld. Daarom twijfelden wij geen moment toen de dames ons vroegen om te helpen bij de inrichting van hun kantoor,” zegt Elisa Schouten (bedrijfsleider Meerwinkel).